5 Waardevolle bronnen om jezelf te ontwikkelen

Laatst vroeg iemand waar ik mijn informatie vandaan haal en hoe ik mezelf ontwikkel en op de hoogte blijf van de trends. Het antwoord is eenvoudig, gewoon als doel stellen elke dag iets te willen leren. Hiervoor zijn allerlei bronnen te gebruiken. Ik deel je hieronder mijn belangrijkste 5.

1. Blinkist voor de samenvatting van de nieuwste boeken

Misschien wel een van de beste apps voor je persoonlijke ontwikkeling. Een app waarin boeken van werkelijk elk aandachtsgebied zijn samengevat.

Deze samenvatting kun je direct vanuit de app lezen en nog mooier, je kunt ze ook luisteren. Dus met 15 minuten per dag heb je de essentie van een boek en auteur te pakken. Super voor onderweg.

Ga hier naar de site van Blinkist en maak direct een account aan.

2. LinkedIN en dan meer specifiek Pulse voor goede blogs van thought leaders

LinkedIN is in mijn optiek erg sterk om twee redenen. De eerste meest bekende is natuurlijk je digitale netwerk. Heerlijk en erg waardevol om contacten te onderhouden. Maar er is nog veel meer.

De tweede reden is alle inhoud zie ze bieden. LinkenIN heeft in 2013 Pulse overgenomen en geeft daarmee een boost aan waardevolle content. Met Pulse heeft iedereen die een LinkedIN account heeft direct een persoonlijk blog. Door alle slimme algoritmen weet LinkedIN elke keer weer persoonlijke waardevolle artikelen aan je te presenteren.

Ga hier naar Pulse en lees wat ze voor jou hebben klaargezet.

3. Ted Talks om me op allerlei verschillende vlakken te inspireren

Ongetwijfeld de meest bekende en door mij tot een paar jaar geleden ook de meest gebruikte. Dat is wat versloft door de andere bronnen. Met de nieuwe download functie in de app is het echter mogelijk om talks offline te zetten zodat je ook onderweg kunt kijken.

Het mooie van Ted vindt is dat het uitnodigt om niet alleen maar video’s te kijken in je eigen vakgebied maar vooral je grenzen te verleggen en te leren van andere vakgebieden. Denk aan de psychologie, relaties, communicatie, technology en ruimtevaart. Maar ook het onderwijssysteem of de visualisatie van data.

Ga hier naar de app pagina van Ted en download je eerste filmpjes.

Ontwikkeling stopt nooit

4. Slideshare voor het betere naslagwerk

Ben je op zoek naar slides van een conferentie of samenvatting van een boek? Dan moet je zeker gebruik maken van Slideshare.

Zoals je wellicht weet is Slideshare ook van LinkedIN ik bedoel is LinkedIN van Microsoft.

Ga naar Slideshare als je op zoek bent naar goede presentaties.

5. WhatsApp voor de korte stukken inspiratie

Zorg dat je de juiste contacten hebt op WhatsApp of een aantal groepen waar je kennis en informatie kunt delen. Het is zo waardevol om af en toe wat toegestuurd te krijgen of om anderen weer te inspireren.

Hoe en met welke frequentie leer jij?

Wat gebruik jij om te leren? Welk doel heb jij jezelf eigenlijk gesteld? Mijn persoonlijke doel is elke dag iets te leren. De bovenstaande bronnen helpen me daar enorm bij.

Natuurlijk zijn er nog veel meer andere waardevolle bronnen

Er is nog veel meer te verkrijgen, zo zijn boeken, podcasts, Youtube en conferenties ook erg waardevol. De bovenstaande zijn echter zo eenvoudig en vaak te gebruiken dat ze voor mijn de 5 belangrijkste vormen.

whatsapp meWil je een WhatsApp bericht ontvangen bij een nieuwe blog?
Stuur dan even een berichtje naar +31645112490