Continuous Delivery heeft een eco-systeem nodig om echt te slagen + video

Om daadwerkelijk succesvol te zijn met Continuous Delivery zijn tools alleen niet voldoende. Een eco-systeem daar omheen van feedback, versimpeling en flow zijn cruciaal om tot “Continuous Delivery of Value” te komen.
Het grootste doel is streven naar het voortdurend leveren van waarde de tools zijn daarbij van ondergeschikt belang. Twee weken geleden mocht ik dit verhaal presenteren. De volledige video met daarin de slides vind je in deze post.

4 belangrijke elementen van het eco-systeem rondom de continuous delivery pipeline

Het gaat niet om de tools, of het hebben van een hele snelle en volledig automatische pipeline. Hoe gaaf dat misschien ook is voor een DevOps team, het gaat om het creëren van waarde. Om tot waarde creatie te komen moet er meer gebeuren dan alleen je tools inrichten.
De volgende 4 elementen zijn van belang:
– Voortdurende feedback op alle lagen in je organisatie
– Constante versimpeling van je applicatie landschap en applicaties zelf
– Iteratieve groei van je pipeline; daar waar het waarde toevoegt
– Duidelijke visualisatie van je pipeline die leidt tot optimalisatie

Bekijk het volledige verhaal in 20 minuten

Een weg van ontdekken en groeien

Ontbreken de genoemde elementen dan blijft het slechts een technische hulpmiddel en is de vraag of de creatie van waarde daadwerkelijk toe gaat nemen.
Dit is vast en zeker nog niet het hele verhaal. Het eco-systeem zal groeien naarmate we meer ontdekken en leren. Tot nu toe zijn dit de vier belangrijke elementen waar we ons op richten. Het eco-systeem zal groeien naarmate we verder komen.

whatsapp meWil je een WhatsApp bericht ontvangen bij een nieuwe blog?
Stuur dan even een berichtje naar +31645112490

PS: een vijfde element zou je de toegewijde Product Owner kunnen noemen. Een Product Owner die snapt dat Continuous Delivery handig is om sneller waarde te creëren gaat je zeker helpen tijdens je ontdekkingsreis.